Thursday, 3 May 2012

Just 2 Months moRe!

 Park Shvetsiari, Nizhny Novgorod
If you reach here, means you already jog quater of the park...

Assalamualaikum
dan salam sejahtera...

Its been a while. Dah lama dah rasa nak update belog nie tapi tak sempat2 nak menulis. Macam la sibuk sangat kan. You'd been playing too much girl this year! Its time for you to come to realization for that one... Yea. Saya sedar sangat2. Dengan lima peperiksaan akhir semester nie sebelum balek rumah, rasa macam. Errrrr.. can I saboi all the exam and live happily ever after? No way! Do it now. Its a once in a life time experience! =.=''

They make it hard for us in purpose. 
Because we are handling people's life. Not a machine.
-Schajar McFlurry-

Sebenarnya, tak tahu pun nak tulis pasal apa, tapi perasaan nak tulis dalam belog tu, membuak2 ke ladang gandum! Sedapnya koko krunch *tibe2*. So, what rilly happening in NiNo? Cuaca yang tak menentu. Dah bulan mei dah tapi suhu tak stabil lagi. Hari tu suhu 6 degree. Oke, terpakai jaket nipis pegi kelas sebab bajet dah spring! Akhirnya, kesejukan sepanjang hari. Konklusi, sila lihat ramalan kaji cuaca sebelum keluar rumah.

I found this picture in my camera and its so nice! 
Group picnic.

BBQ! Fenomena pembakaran ayam dan ikan yang berleluasa di park setiap hujung minggu. Minggu lepas baru je habis Family Day. BBQ! Minggu pertama tiba musim bunga, makan bersama parallel group dalam cycle. BBQ again! Piknik lagi. Memang tak terkira program makan2 yang berleluasa nie. Lagi2 park kat depan hostel je. Memang terpaling mudah dalam dunia.

When you reach here, its mean you already jog halfway to the finish line.

Aktiviti beriadah. Yes! Mula larh aktiviti bersukan di kalangan pelajar kat sini. Paling senang ialah jogging. Joging dari Medical street sampai Astanovka Miza je dah 4km. Dengan cuaca yang sedap sekarang, memang ramai yang berjogging. Tapi untuk berjoging di waktu petang, mungkin agak panas sikit sebab pukul 6 petang pun masih zohor lagi. Bayangkanlah kedudukan matahari mase tu. Rasenya waktu paling sesusai ialah waktu pagi. Pukul 6 pagi pun dah terang kan. P/s: tapi rajin ke awak bangun pagi dan pegi jogging? =.=''

A healthy Doctor is for a healthy Patient
-quote from a friend, Sulastini-

Belajar! *supposely* Kene mula dah. Tapi macam biasa, langkah pertama adalah yang paling sukar untuk dilaksanakan. Nak mula tu, Ya Allah, payahnya. Hopefully everyone can plan an effective time table while you still have a month before the big day. Waktu malam yang singkat. Macam mane nak belajar? *Tak payah nak bagi alasan banyak sangat la. Belajar je.* 

Thinking. Ini memang paling seronok. Thinking about Malaysia already. Ticket flight already paste in front study table. Thinking of list of things-to-do in Malaysia. I'm coming home people! Okey. Dua bulan lagi kot. Tak payah nak melampau berangan terlebih. Fokus untuk matlamat jangka pendek dulu.

My Magnum 'Blondinka' ice cream fell while walking around the park...
So sad!

That's all for now.
Thank you for readin'.

Nota hari ini: Baru je lepas print Zaman Orang Ganjil. Orang kate best bace buku ni kalau tak nak putus asa dan mahukan perubahan. Sangat simple. Kalau nak try bace, bole klik link ni.

Nota hari esok: Valvular Heart Disease tak bace lagi sebenarnye. Hopefully note dye pendek je. Dan esok jumpe patient. Errr.. Internal Medicine, y u no easy?

Nota hari-hari: Banyak sangat mengeluh dan bagi alasan diri awak ni. Sikit2 'tapi'. Cuba bagi peluang dulu untuk buat yang terbaik. Cuba perbaiki diri dari semasa ke semasa.

6 comments:

  1. wow ! cantiknya tempat tu.. huhu

    ReplyDelete
  2. akak , sy tunggu akk bwk sy p sana ni :p

    ReplyDelete
  3. same3!!! kite pon nak exam dah nih..kene study dr skg..hari2 tgk tiket flight mesti semangat nak belajarrrrr :D

    ReplyDelete
  4. salam hajar:)
    all the best ~ heheh:)
    kurangkan picnic , increaskan jogging ! heheh

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^